Избор на категория
Вашата кошница

Настолни геймърски компютри

Какво е геймърски компютър?

Геймърски компютър е компютърна конфигурация, която е сглобена с компоненти за сериозно натоварване. Това е необходимо защото игрите днес са тежки откъм системни ресурси.

По-голямата част от новите заглавия във виртуалния свят са предвидени да дадат максимално реалистично усещане на геймъра, а това се постига чрез покриване на изисквания, на които може да отговори истинска гейминг машина.

Видео картите в гейминг компютрите

Възпроизвеждането на прецизни детайли и много кадри в секунда не са лека задача и за това отговаря видео картата. Компонентите от сериите nVidia GeForce и AMD Radeon RX са създадени точно за такова натоварване.

Тези видео карти могат да бъдат с два или три вентилатора и изборът от гигабайти (GB) собствена памет също не е малък. За по-претенциозните любители на гейминг видео картите, големите брандове като Asus, MSI, Gigabyte и др. предлагат свое решение за охлаждане на горепосочените графични чипове на nVidia и AMD.

За сериозен гейминг и безкомпромисно представяне и картина препоръчваме да обърнете внимание на компонентите GeForce RTX серия 2000 и 3000 и Radeon RX 5000 и 6000

Процесорът в гейминг компютър

Когато говорим за гейминг говорим за синхрон между мощна видео карта и разбира се, мощен процесор. Тук отново изборът е богат между чиповете на Intel и AMD. Добър подход е да съобразите изборът на процесор с видео карта за да може да извлечете максимума от компютърната конфигурация.

Предложенията от страна на Intel са процесори от серията i5/i7/i9 като към настоящия момент обръщаме внимание на 10-то поколение и нагоре. Поколението при Intel се определя от първите две цифри след модела. Пример за сериозен гейминг процесор на Intel е i9 12900K, тоест чип от серията i9 12-то поколение. Еквивалента този процесор, но на AMD e Ryzen 9 5950X.

Дънна платка за гейминг

При сглобяването на една гейминг конфигурация това е първата, но и най-важна стъпка. От дънната платка зависи на кой производител ще избирате процесор в последствие. По-общо казано избирате дънна платка, която работи с AMD или Intel процесор.

Важна подробност е, че гейминг дънните платки са по-качествени и са предвидени да осигурят възможно най-доброто представяне на компонентите, с които работят. При сериозна гейминг конфигурация всеки процент мощност е важен и хубавата дънна платка помага на процесорът и видео карта да ви покажат на какво са способни.

Охлаждането при гейминг компютрите

След като сте подбрали компонентите си и сте наясно, че ще ги натоварвате по предназначение, помислете как ще ги охлаждате. Изборът от водни и въздушни охлаждания за процесор е голям. Също така голяма част от решенията за охлаждане идват с RGB осветление, което можете софтуерно да контролирате и променяте.

Кутия за гейминг

Това е визията на гейминг машината ви. Ваш е изборът дали искате да виждате компонентите вътре или не, дали искате да има допълнително осветление, какъв цвят да е и дори какъв да е точно да бъде въздушния поток вътре в нея.

Нашето гейминг предложение

В случай че се колебаете или сте се изгубили в безкрайния свят на компонентите, свържете се с нас. Ние имаме готовност да помогнем за перфектния избор от компоненти за вашия бюджет както и да сглобим цялата конфигурация, която ще отговаря стриктно на вашите изисквания.

Геймърски компютър MSI MAG Codex 5 11TG-814EU, RTX 3060 TI VENTUS 2X 8G
☎ Свържете се с нас
Производител: MSI
  • Intel Core i5
  • NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
  • 16GB 3200GHz (1x16GB)
  • 512 GB
3 325.84 лв.
от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 стр.)
Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.